Denne hjemmeside bruger alene cookies, der er nødvendige til at levere information og funktionalitet. Du kan læse mere om herom i vores persondatapolitik her.

gallery1316 richtext1092

FAMILIESAMMENKOMSTER ÅRHUSLINJEN

På Louis (Pater) og Ellen Hammerichs (Mater) tid blev deres ti børn opdraget med den holdning, at familiesammenhold nærmest var noget helligt. Næsten hver weekend, lørdag eller søndag mødtes alle som var i byen med børn og det hele. Det havde de lært af deres forældre. De første sammenkomster fandt derfor sted hos dem, enten hos Paters forældre eller hos Liisberg i Krathuset, senere hos dem selv på Fredenstorv og Søholt.

Krathuset i 1903, Pater og Mater forrest med børn

Det kunne være til te, frokost eller middag, og der skulle en god undskyldning til for at fravær blev accepteret. Mange børnebørn husker et utal af lørdag eftermiddage, hvor deres bedsteforældres hus Søholt i Risskov var fuldt af tanter og onkler samt legende fætre og kusiner. Eftermiddagste i den store spisestue, og børnene skulle være nogenlunde stille, med mindre de opholdt sig i haven.

Dertil kom de lidt større begivenheder, hvor fjernere slægtninge af og til var til stede. Grandonkler og -tanter samt halvfætre og -kusiner, som børnene næppe havde hørt om eller kun sjældent så. Det var spændende og mystisk og for det meste svært rigtigt at forstå.

Så langt endnu nulevende børnebørn kan huske tilbage har der kun været to helt store familiefester, når der ses bort fra konfirmationer og bryllupper. Og i betragtning af at familiens foretrukne feriested var det skønne Mols, var det også stedet, man valgte når hele familien skulle samles. Provstgården kunne imidlertid ikke huse så stort et antal mennesker, så et større sted måtte findes.