Denne hjemmeside bruger alene cookies, der er nødvendige til at levere information og funktionalitet. Du kan læse mere om herom i vores persondatapolitik her.

gallery1316 richtext1092

HISTORIEN OM FIRMAET HAMMERICH

Forsat vækst afstedkommer et ønske om at omdanne virksomheden, der på dette tidspunkt kalder sig L. Hammerich Specialforretning i Bygningsartikler, til aktieselskab. Og 29. september 1911 stiftes

A/S L. HAMMERICH & CO.

med registreringsnummer 645 og en aktiekapital på 200.000 kroner. Prokuristerne Niels Christensen og Thomas Christian Nielsen er medstiftere, heraf Co’et i aktieselskabets navn. De forlader imidlertid selskabet i 1913, hvor de stifter det konkurrerende firma Christensen & Nielsen. A/S L. Hammerich & Co. viderefører samtlige forhold fra det tidligere selskab og overtager ejendommene Fredens Torv 12 og Grønnegade 57-59. A/S L. Hammerich & Co. er nu et familieejet aktieselskab med Louis Hammerich som direktør og eneaktionær.

Under Første Verdenskrig bliver virksomheden ligesom andre byggefirmaer berørt af standsning af import og stagnation inden for byggeriet. Hammerichs ældste søn, cand. jur. Louis Aage Hammerich indtræder i bestyrelsen. I disse år stiger varepriserne til det tre- til firedobbelte. Virksomhedens omsætning falder betydeligt under krigen, men selskabet er godt rustet og tager del i det opsving, der finder sted efter krigens afslutning. Og i 1920 stiger omsætningen betydeligt og runder 1 million kroner til trods for, at varepriserne fra 1922 til 1925 falder til en tredjedel af priserne under krigen.

Louis Hammerich køber under Første Verdenskrig Provstgården i Mols Bjerge nær Ebeltoft som feriebolig til sin familie. Her mødes familiens medlemmer, når det lader sig gøre eller for at fejre større begivenheder. Turen til Mols foregår i hestevogn, så det siger sig selv, at det ikke er hver weekend, man ses.

I 1923 ansættes Louis Hammerichs søn, Paul Hammerich, (øverst til venstre) som prokurist i firmaet efter en handelsud-dannelse i Danmark og udlandet. Hensigten er, at han senere skal overtage direktørstolen efter Louis Hammerich og dermed udgøre et generationsskifte i A/S L. Hammerich & Co. Prokuri-
sterne Christensen og Jensen forlader firmaet for at starte eget firma af samme navn i København. Bestyrelsen suppleres med kaptajn Carl Hammerich, næstældste søn. I 1924 får firmaet eneforhandling for Jylland af glaserede rør fra Steinzeug GmbH, Tyskland.

I 1925 bliver L. Hammerich formand for repræsentantskabet i Århus Privatbank og sidder på denne post til sin død.