Denne hjemmeside bruger alene cookies, der er nødvendige til at levere information og funktionalitet. Du kan læse mere om herom i vores persondatapolitik her.

gallery1316 richtext1092

NATIONALPARK MOLS BJERGE - en rigtig røverhistorie

Historien tager sin begyndelse i starten af det nye årtusinde. Visionære og kreative sjæle fra landsdækkende organisationer og råd havde fundet endnu et spændende aktivitetsområde, nemlig nationalparker. Danmark er jo ikke noget lille land, og der skulle jo nok kunne findes plads til nogle stykker. Og hvorfor ikke tage munden fuld til at begynde med? Mon ikke det var muligt at klemme syv parker ind - godt spredt? Man kunne jo altid sænke målet senere, hvis det skulle knibe med stemmer i folketingssalen. Og finansiering af planerne kunne sikkert også skaffes. I kredsen var der indsigtsfulde folk, der kendte de mest lukrative kanaler.

Naturelskerne fra Danmarks Friluftsråd (alt land til folket) satte sig sammen med vennerne i Danmarks Naturfredningsforening og i naturfagene på universiteterne, drøftede egnede områder for parkerne og lagde planer. Herefter kontaktede man de mest indlysende kommuner og Skov- og Naturstyrelsen. Begge steder var der begejstret tilslutning til ideerne. Da Skov- og Naturstyrelsen som bekendt er en filial af Miljøministeriet, var det heller ikke her ikke så vanskeligt at få et hurtigt ja til det overordnede idegrundlag. Så trak man i arbejdstøjet. Alle involverede var enige om, at det naturligvis skulle gå rigtigt til, hvilket indebar visse ufravigelige krav til procesforløbet. Der måtte konstrueres en skudsikker procedure, som dels sikrede en succesfuld gennemførelse af planerne, dels var så demokratisk indrettet, at der kunne sikres et bredt politisk flertal, når den tid kom.