Denne hjemmeside bruger alene cookies, der er nødvendige til at levere information og funktionalitet. Du kan læse mere om herom i vores persondatapolitik her.

personrichtext1360
AGNETE LOUISE (NETE) HAMMERICH

AGNETE LOUISE (NETE) HAMMERICH

Alder: 72
Født: 08-06-1903 i Aarhus
Død: 10-03-1976 i Aarhus

Stilling: Afspændingspædagog

Vokset op på Fredens Torv i Århus og Søholt i Risskov. Skolegang på Elise Smidts Skole i Aarhus. Studentereksamen fra Aarhus Katedralskole og tresproglig korrespondent i engelsk, tysk og fransk fra Handelshøjskolen. Videreuddannlse som translatør i fransk og ansættelse hos Grøn og Witzke.

Menzendick uddannelse i Holland i 1930'erne. Slog sig ned som Menzendick pædagog i Borgergade i Aarhus hvor hun boede og havde klinik i en årrække.

Skiftede i 1950'erne retning til Gerda Alexanders Eutoni, som hun underviste i til sin død. Var en årrække tilknyttet Aarhus Teater som afspændingspædagog for skuespillerne.

Søholt, Risskov
Mårup, Samsø

Byggede i slutningen af 1960'erne et dejligt gulstens sommerhus i Mårup på Samsø tegnet af svogeren arkitekt Olaf Sahl, hvor hun tilbragte megen tid og som hun villigt udlånte til familien. I et separat anneks var der et stort afspændingslokale, hvor hun havde undervisning om sommeren.

Ullas sjæleliv

Støttede maleren Grethe Friis-Bache, som var en god ven, der gennem en årrække tegnede og malede adskillige familiemedlemmer.

Var i sine sidste år meget optaget af Martinus' filosofi og Rudolf Steiners ideer om antroposofi, filosofi og pædagogik. Gik endvidere med ildhu ind for den østrigske læge Frantz Xavier Mayers økologiske kostteorier.

Far: Louis Hammerich (Pater), f. 02-07-1859, d. 25-04-1931
Mor: Eleonora Marie (Ellen) Hammerich, f. Liisberg (Mater), f. 04-06-1866, d. 15-08-1861