Denne hjemmeside bruger alene cookies, der er nødvendige til at levere information og funktionalitet. Du kan læse mere om herom i vores persondatapolitik her.

gallery1316 richtext1092

En af landets ældste slægter, som kan dateres tilbage til midten af 1400-tallet. I henhold til optegnelserne boede kroejeren Jens Andersen omkring 1496 på en stor gård i landsbyen Bjerring i Middelsom herred nær Viborg. Han havde tre sønner, som alle tilføjede navnet Bering til deres navn Jensen, efter faderen. Ældste søn Anders Jensen Bering (Jensen blev senere slettet) anses for stamfaderen til den beringske Randers-linie. Næstældste søn Peder var ophav til Viborg-linien. Om den yngste, Mads, vides stort set intet.

Mindst to af navnet Vitus Bering er kendt. Bedst kendt er naturligvis søfareren, som har givet navn til både Beringsstrædet og Beringshavet. Men også præsten og historikeren af samme navn er velkendt (et utal af Bering'er var præster, og en stor del af dem hed Peder). Bering og Liisberg familierne blev knyttet sammen, da to Beringsøstre giftede sig med to Liisberg'er fra hver sin generation. Fra den tid opstår navnet Bering Liisberg.